Uitgeverij SM&C bv, makers van de CESAN eindtoets

Van een bescheiden producent en uitgever voor leer- en oefenmateriaal in 1995 zijn wij gegroeid tot een kwaliteits ontwikkelteam van onder meer de CESAN Eindtoets. Het begon allemaal met de vraag om een andere eindtoets te ontwikkelen. Het liep uit tot het leukste, zwaarste en grootste (familie)project van SM&C Internet Services bv.

Toetsontwikkeling

SM&C Internet Services bv ontwikkelt sinds eind 2014 de CESAN Eindtoets. We hebben met een team van verschillende (externe en interne) experts hard gewerkt aan ons betrouwbare nieuwe optie voor de Eindtoets Basisonderwijs. Hieruit is de CESAN Eindtoets voor papier en potlood voortgekomen. De computertoets is ook in ontwikkeling.

Missie

De leerling staat centraal

Het leerlingbelang voorop zetten en een nauwkeurig aanvullend schooladvies geven. Dat is onze missie. We weten namelijk goed hoe belangrijk een gedegen schooladvies is. Daarom stellen we de toetsen zorgvuldig samen, passend bij de tijd en bij de leerling. Maar met uiterste nauwkeurigheid

Nauwkeurig schooladvies

We bieden nauwkeurigheid door met ons gedreven team van experts, jaarlijks een (steekproef)onderzoek te houden. We analyseren de leerlingresultaten en zoeken continu naar verbetering. Tijdens dit proces bieden we iedereen graag transparante informatie, via onze offline en online communicatie. De wisselwerking van onze informatie en uw feedback houdt ons scherp, zodat we het beste en resultaat kunnen bereiken.

Visie

Eigen karakter

In de toekomst krijgt de CESAN Eindtoets een heel eigen karakter. Momenteel onderscheiden wij ons met het onderdeel ‘sociale en mediavaardigheden’. In de toekomst willen we de CESAN Eindtoets ook richten op het onderdeel techniek en wetenschap. Hiermee willen we leerlingen voorbereiden op het groeiende belang hiervan in de Nederlandse en internationale werkmaatschappij.

Compleet leer- en oefensysteem

Naast het introduceren van nieuwe onderdelen, willen we ook een compleet leer- en oefensysteem introduceren. Deze zal leerlingen gericht leer- en oefenmateriaal bieden en begeleidt hen op een verantwoorde naar de CESAN Eindtoets en de 'educatieve bagage' richting voortgezet onderwijs wordt vergroot.

Toetsontwikkelaars

De CESAN Eindtoets is ontwikkeld door SM&C Internet Services bv, in samenwerking met verschillende onderwijs gerelateerde bedrijven, toetsspecialisten, docenten en onderzoekers. Onze medewerkers hebben gezamenlijk meer dan '200 jaar' ervaring in en rond het onderwijs.